Amazon napada Apple: Predstavljen Kindle Fire

Bez autora
Sep 29 2011

Amazon je danas promenio "tok": novi tablet ove kompanije radi na Androidu i prodavaće se po ceni od svega 199 dolara (146 evra), što znači da je iPad konačno dobio ozbiljnu konkurenciju. Novi touschscreen tablet samo je jedan od Amazonovih aduta iz Kindle palete, pošto će se u ponudi naći i jeftiniji modeli e-čitača po ceni od 80 dolara (59 evra). Kindle Fire ima ekran u boji dijagonale sedam inča i težak je svega 414 grama, a sinhronizovaće se bežično s Amazonovim Whispersync servisom koji koristi 3G i WiFi. Ipak, najveće iznenađenje Amazonove konferencije bilo je predstavljanje novog pretraživača za Kindle Fire - Amazon Silka...

Amazon napada Apple: Predstavljen Kindle FireAmazon je danas promenio "tok": novi tablet ove kompanije radi na Androidu i prodavaće se po ceni od svega 199 dolara (146 evra), što znači da je iPad konačno dobio ozbiljnu konkurenciju.

Novi touschscreen tablet samo je jedan od Amazonovih aduta iz Kindle palete, pošto će se u ponudi naći i jeftiniji modeli e-čitača po ceni od 80 dolara (59 evra).

Kindle Fire ima ekran u boji dijagonale sedam inča i težak je svega 414 grama, a sinhronizovaće se bežično s Amazonovim Whispersync servisom koji koristi 3G i WiFi.

Ipak, najveće iznenađenje Amazonove konferencije bilo je predstavljanje novog pretraživača za Kindle Fire - Amazon Silka.

Amazon u trku sa kompanijom Apple ipak ne ulazi bez iskustva - Kindle je najprodavaniji proizvod na Amazonu u istoriji, a novi Kindle Fire samo je njegov prirodni naslednik.

Evo pregleda karakteristika modela Kindle Fire i iPad 2:

- Kindle Fire košta 199 dolara, a iPad 2, u zavisnosti od modela, između 499 i 829 dolara

- Kindle Fire nema kameru

- Kindle Fire ima ekran dijagonale 7 inča, rezolucije 1024x600, a iPad 2 ima dijagonalu od 10,1 inč i rezoluciju od 1024x768 piksela

- Fire ima 8 gigabajta memorije, iPad 2 ima između 16 i 64 gigabajta, u zavisnosti od modela

- Vreme rada sa jednim punjenjem baterije je 8 sati za Kindle Fire i 10 za iPad

- Kindle Fire težak je 413 grama, a iPad 601 gram

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik